Café Tertúlia: Gestió de conflictes en família

El primer Cafè Tertúlia organitzat per l’equip de l’ Escola de Família, d’aquest curs és va fer el dijous dia 5 de desembre … Vam ser unes 20 persones!!

De la mà, de la Júlia Prúnes mare, infermera…i entre d’altres coses: mediadora natural formada pel Servei de Mediació Comunitària de Terrassa promoció del 2010, formació amb la qual ens va endinsar a la cultura de la mediació i la resolució de conflictes en l’àmbit familiar amb un tema tant apassionant com proper … Posem-nos  d’acord. Gestió i Resolució de Conflictes.

Posar-se d’acord no sempre és senzill. Encara que de vegades ens costi de creure, els conflictes són una meravellosa oportunitat per a créixer i madurar, individualment i col·lectiva, sols cal saber-los gestionar adequadament.

En aquest taller hem conegut diferents actituds que podem prendre per gestionar un conflicte i com escollir la més adequada per a cada situació. Ens hem iniciat en la comunicació assertiva i a prendre consciència de les interferències que ens ho posen més difícil.

A través del joc i amb molt sentit de l’humor, hem experimentat amb situacions que vivim en el dia a dia familiar, tot explorant totes les formes que tenim de gestionar-les i hem identificat les que resulten més adequades, a curt i llarg termini. Hem descobert com n’és d’important la creativitat en la gestió dels conflictes, i aprendre a utilitzar eines com l’assertivitat, l’empatia, l’escolta activa…

També ens hem iniciat en l’art de la mediació, que ens permet resoldre els conflictes des d’una nova perspectiva.

Agraïm la col·laboració al cafè Tertúlia a la Júlia i esperem poder comptar en ella en properes ocasions, moltes gràcies, Júlia!

Des de la Comissió d’ Escola de Família us recordem que podeu fer-nos arribar propostes de temes d’ interès a través de la bústia de l’AMPA.