Fotos Tertúlia – Educar sense cridar

El passat dijous dia 19 de maig, en el marc de l’espai “Escola de famílies” la biblioteca de l’escola va acollir la xerrada “Educar sense cridar”.


Aquesta, va anar a càrrec de la mestra, sociòloga i mediadora Alba Castellví, que d’una forma molt didàctica -utilitzant en ocasions el teatre per fer més reals i propers els exemples i missatges que volia transmetre- va explicar com la importància de les nostres paraules en moments de “crisi” amb els nostres infants es veuen més o menys reforçades per com ho diem (estat d’ànim, nerviosisme…) i el context en el que ho diem; aspectes que sovint no valorem prou i que cal considerar sempre que ens comuniquem….

Al final de la seva exposició, va fer referència al seu llibre “Educar sense cridar” (Ed. Angle) en el que tal i com ens va transmetre al llarg de l’hora llarga que va durar la xerrada ens repta a contestar : Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer”.

Dijous vam ser una vintena de pares i mares que vàrem gaudir de la xerrada, però si voleu sentir-la en directe, podeu escoltar l’entrevista que fa aproximadament un mes li varen fer a Catalunya Ràdio sobre el llibre, podeu trobar-la al següent enllaç.